Voetbal

Löw vindt dat Duitsland harder moet werken tegen Polen

Bondscoach Joachim Löw is tevreden met de 2-0 zege zondag in Lille op Oekraïne, maar hij denkt dat Duitsland wel beter zal moeten spelen om in de tweede groepswedstrijd ook Polen te verslaan.

"De volgende wedstrijd tegen Polen zal heel belangrijk worden voor het vervolg van het toernooi. We zullen harder moeten werken om ze te verslaan", waarschuwde Löw, die de Polen donderdag treft met Duitsland.

In de kwalificatie voor het EK stond Duitsland eveneens tegenover Polen. In Warschau verloor 'Die Mannschaft' met 2-0 door doelpunten van Robert Lewandowski en Arek Milik. In eigen land werd er wel met 3-1 gewonnen.

Löw: "We hebben inderdaad kort geleden tegen Polen gespeeld, ze hebben een sterk team. Vooral de aanval, met Lewandowski, is van hoog niveau."

Schweinsteiger

Bij Duitsland werden de doelpunten tegen Oekraïne niet gemaakt door aanvallers, maar door verdediger Shkodran Mustafi en middenvelder Bastian Schweinsteiger.

Löw was vooral blij met de goal van Schweinsteiger, die vlak voor tijd in mocht vallen. De 31-jarige speler van Manchester United kampte in de maanden voor het EK nog met een blessure.

"Schweinsteiger heeft een sterke comback gemaakt. Dat is niet alleen heel goed voor hemzelf, maar voor het hele team."

Polen wist afgelopen zondag ook drie punten te pakken in groep C. Noord-Ierland werd in Nice met 1-0 verslagen dankzij een goal van Ajax-speler Milik.

Tip de redactie