Tennis

Haase duikelt bijna uit top 100 wereldranglijst, Bertens blijft 27e

Robin Haase staat op de maandag verschenen wereldranglijst bijna niet meer de top honderd. De 29-jarige Nederlander is gezakt van de 82e naar de 97e plek.

Haase werd afgelopen week al in de eerste ronde van het grastoernooi in Rosmalen uitgeschakeld en sneuvelde zondag ook nog in de kwalificaties in het Duitse Halle.

Vorig jaar kwam Haase nog tot de halve finales in Rosmalen, waarin hij verloor van de latere winnaar Nicolas Mahut.

Igor Sijsling, die op het Brabantse gras de tweede ronde haalde, deed wel goede zaken op de wereldranglijst. Hij steeg van de 118e naar de 112e plek.

Bertens

Bij de vrouwen bleef Kiki Bertens op de 27e plaats staan, ondanks dat ze door haar kuitblessure afgelopen week niet in actie kwam in Rosmalen.

De 24-jarige Westlandse, die dankzij haar plek in de halve finales van Roland Garros vorige week een reuzensprong maakte op de ranking, raakte wel de punten kwijt die ze afgelopen jaar verdiende in Rosmalen. Bertens bereikte toen de halve finales.

De Amerikaanse Coco Vandeweghe maakte een flinke sprong dankzij haar toernooiwinst in Rosmalen. Vandeweghe klom van de 43e naar de 32e plek. Haar landgenote Serena Williams gaat nog altijd fier aan kop, op gepaste afstand gevolgd door Garbiñe Muguruza, de Spaanse winnares van Roland Garros.

Lees meer over:
Tip de redactie