AMSTERDAM - Het bestuur van Ajax heeft ondanks de crisis nog alle vertrouwen in trainer Ronald Koeman. "Natuurlijk is iedereen teleurgesteld", aldus voorzitter John Jaakke tegen de Amsterdamse TV-zender AT5. "Maar we hebben er nog alle vertrouwen in dat het goed zal komen. Koeman is hier nu ruim twee jaar trainer en tot op heden met een goed resultaat."

"We moeten bij een dip nu niet meteen in paniek raken", vervolgde de preses. "Het is vooral een zaak van de trainers en de dagelijkse leiding." Ajax leed zaterdag tegen SC Heerenveen (1-3 verlies) al de derde nederlaag in de afgelopen acht officiële duels.

Van die wedstrijden wonnen de Amsterdammers er slechts twee. Koeman sprak na Heerenveen openlijk zijn twijfels uit tegen AT5: "Hoe we dit moeten omdraaien? Goede vraag, dat zal niet eenvoudig zijn. Ik weet ook niet met 100 procent zekerheid of ik de juiste man daarvoor ben. Maar ik zal de handdoek zelf niet gooien."

Na een groepsgesprek op zondag was de coach echter weer vol goede moed. "Ik heb er honderd procent vertrouwen in dat het goed komt. Het is logisch dat je na een dergelijke wedstrijd met elkaar spreekt. Iedereen heeft zijn zegje kunnen doen en dat lucht op. Nu zal moeten blijken of we het gesprek kunnen omzetten in daden. Dat moet dinsdag tegen Maccabi Tel Aviv gebeuren", aldus Koeman in De Telegraaf.