Messi schiet Argentinië naar kwartfinale Copa America

Lionel Messi heeft zijn klasse getoond op de Copa America. De Argentijn schoot zijn land vrijdagavond (lokale tijd) met een hattrick tegen Panama (5-0) naar de kwartfinales.

Messi had het eerste duel van de Copa tegen Chili (2-1-zege) nog aan zich voorbij laten gaan. De 28-jarige sterspeler van FC Barcelona is pas net hersteld van een rugblessure.

Ook in Chicago tegen Panama begon Messi op de bank. Hij zag hoe Nicolas Otamendi zijn land al vroeg op voorsprong zette.

Panama moest na een half uur al met een man minder door, vanwege een rode kaart voor Anibal Godoy. Desondanks verzuimde Argentinië om door te drukken.

Pas toen Messi in de 61e minuut in het veld kwam werd de score pas echt opgevoerd. De aanvaller zorgde zeven minuten na zijn invalbeurt al voor de 2-0.

Chili-Bolivia

Messi schoot in de slotfase ook nog een vrije trap binnen, waarna hij zijn hattrick voltooide na een individuele actie. In de laatste minuut verzorgde hij ook nog eens de assist bij de treffer van Sergio Agüero (5-0).

"In het begin had ik nog een beetje last van mijn rug", zei Messi na zijn trefzekere invalbeurt. "De pijn verdween gelukkig snel. We zijn nu waar we willen zijn en groeien in het toernooi.''

In dezelfde poule won titelverdediger Chili eerder op de avond met 2-1 van Bolivia dankzij twee treffers van Arturo Vidal. De laatste treffer van de middenvelder van Bayern München kwam uit een makkelijk gegeven strafschop.

Na de eerdere nederlaag tegen Argentinië heeft Chili nu weer alle kans de kwartfinales van het toernooi te bereiken. De titelverdediger heeft aan een punt tegen Panama voldoende om door te mogen.

Tip de redactie