Formule 1

Verstappen spreekt van 'positieve dag' na vierde plaats in trainingen

Max Verstappen sprak vrijdag van een "positieve dag" nadat hij de vierde tijd had neergezet tijdens zowel de eerste als tweede vrije training voor de Grand Prix van Canada.

"Maar we zijn er nog niet, er is nog werk te verzetten. Ferrari lijkt iets sneller dan wij te zijn en iedereen zal zich willen verbeteren, dus ook wij moeten vooruitgang boeken. Het positieve is dat deze baan mij ligt en de auto erg goed aanvoelde", liet Verstappen op zijn eigen website weten.

De 18-jarige coureur van Red Bull Racing klokte in de tweede oefensessie 1.15,156 als snelste tijd van de dag. Hij moest in beide trainingen alleen de Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Nico Rosberg en Sebastian Vettel van Ferrari voor zich dulden.

"ik ben blij met de balans van de auto, nu gaan we de afstelling nog finetunen, hopelijk brengt dat nog wat. We hebben de auto en motor beter leren begrijpen", was Verstappen van mening.

"Het eerste gevoel met de nieuwe motor is positief, met meer vermogen ben je altijd blij. We hebben alle banden kunnen uitproberen en het voelde goed. Daarnaast is Montreal een uitdagende baan, dat is genieten. Het was al met al een positief begin van het weekend."

Herstellen

De derde vrije training is zaterdag om 16.00 uur, waarna om 19.00 uur de kwalificatie volgt. De race is zondag om 20.00 uur.

Verstappen wil zich in Canada herstellen van een tegenvallend weekend in Monaco. Na de euforie door zijn winst in de Spaanse Grand Prix viel het optreden van de Limburger in de straten van Monte Carlo tegen. Zowel in de kwalificatie als in de race knalde Verstappen in de vangrail.

Lees meer over:
Tip de redactie