Voetbal

NAC Breda maakt zich sterk voor extra promotieplaats naar Eredivisie

NAC Breda wil vanwege de verwachte degradatie van FC Twente dat er komend seizoen twee ploegen vanuit de Jupiler League rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie. 

Vrijdag werd bekend dat FC Twente het kort geding tegen de KNVB over de verplichte degradatie heeft verloren. Justin Goetzee, algemeen directeur van NAC, maakt zich vooral zorgen over wat dat betekent voor de ploegen in de Jupiler League.

"Het is verschrikkelijk sneu voor FC Twente, wij denken echter vooral aan ons eigen belang. Dat houdt in: we knokken ervoor dat er komend seizoen twee clubs rechtstreeks promoveren naar de Eredivisie",  aldus Goetzee tegenover Voetbal International.

NAC bereikte afgelopen seizoen de play-offs voor promotie naar de Eredivisie, maar verloor vervolgens van Willem II. Met FC Twente in de Jupiler League verwacht Goetzee dat promotie een nog lastiger verhaal gaat worden.

"FC Twente maakt een grote kans om kampioen te worden. Het is wel zo eerlijk als er komend seizoen twee clubs rechtstreeks promoveren. En volgens mij denkt de KNVB er ook zo over. In de bondsvergadering is dit voorstel immers al besproken."

De beroepscommissie van de KNVB moet nog uitspraak doen over de straf die de licentiecommissie heeft opgelegd.

Lees meer over:
Tip de redactie