Voetbal

FC Twente noemt verlies kort geding 'nieuwe mokerslag'

Interim-directeur Onno Jacobs van FC Twente reageerde vrijdag erg teleurgesteld  op het verlies van het kort geding van de club tegen de KNVB.

"Wij hebben dit rechterlijke oordeel te respecteren, maar natuurlijk zijn we zeer teleurgesteld door deze uitkomst", aldus Jacobs.

FC Twente had het kort geding aangespannen om degradatie naar de Jupiler League te voorkomen. Half mei maakte de KNVB bekend dat het FC Twente wil straffen met degradatie uit de Eredivisie vanwege het financiële wanbeleid van de club in de afgelopen jaren.

"Een nieuwe mokerslag en een uitkomst die we eerlijk gezegd ook niet verwacht hadden. Dit maakt de situatie er voor FC Twente bepaald niet makkelijker op", zei Jacobs.

Intensief beraden

De interim-directeur kan nog niet zeggen of de club in beroep gaat tegen de uitspraak. "Wij gaan ons nu intensief beraden over de mogelijke juridische vervolgstappen, maar eerst wachten wij nu de uitspraak van de KNVB beroepscommissie af. Daarna zullen wij verdere mededelingen doen."

FC Twente heeft vier weken de tijd om in beroep te gaan tegen de uitspraak van de rechter. De beroepscommissie van de KNVB, waar FC Twente al beroep aantekende tegen de straf, doet volgende week uitspraak.

Video: FC Twente teleurgesteld na verlies kortgeding

Duidelijkheid

De KNVB wil vrijdag nog niet uitgebreid reageren op de rechterlijke uitspraak dat FC Twente mag worden teruggezet.

"Er bestaat nu meer duidelijkheid", vertelde een woordvoerder van de bond. "Maar het wachten is nog op de beroepscommissie van de licentiecommissie die de zaak behandelt."

Jupiler League

Jacobs zegt zich in gesprek met Tubantia flink af te vragen of FC Twente wel kan overleven in de Jupiler League. "De inkomsten van deze club zullen drastisch teruglopen, dat moge duidelijk zijn. Er is dan sprake van een gapend gat tussen inkomsten en uitgaven. Het is de vraag of het allemaal nog wel financieel haalbaar is."

Volgens de directeur is de schok onder het personeel groot. Hij zegt niet uit te kunnen sluiten dat er banen zullen verdwijnen bij de Tukkers. "Ik heb geen tranen gezien, maar ik heb ze wel gevoeld."

Lees meer over:
Tip de redactie