MADRID - FC Barcelona is nog steeds ongeslagen in de Primera Division. De club van Frank Rijkaard was zaterdagavond de sterkste in de stadsderby met Espanyol. Barcelona won het uitduel met 1-0, het enige doelpunt werd gemaakt door de Portugese middenvelder Deco.

Barcelona verstevigde daarmee de koppositie in de Spaanse hoogste klasse. De Catalaanse club heeft nu 19 punten. Titelverdediger Valencia is nog tweede, met 14 punten, maar kreeg Sevilla naast zich. De topper tussen beide runners-up eindigde zondagavond in 1-2.

Kaarten

Het was een bizar duel met een vracht kaarten. De scheidsrechter trok twaalfmaal geel, waarvan twee voor Baraja (Valencia) en Aranda (Sevilla). Daniel Alves (Sevilla) kreeg een kwartier voor tijd direct rood. De thuisclub kwam na een uur wel op voorsprong, door een eigen doelpunt van Aitor Ocio, maar gaf vervolgens de wedstrijd uit handen. De Braziliaan Baptista maakte gelijk. zijn collega-spits Aranda bezorgde Sevilla de zege.

De eeuwige aartsrivaal van Barcelona, Real Madrid, leed weer puntenverlies. De vedettenploeg kwam op bezoek bij Real Betis niet verder dan 1-1. Oliveira bracht de thuisploeg in de 31e minuut op voorsprong, Ronaldo maakte in de 65e minuut gelijk. Door dat resultaat kwam Real Madrid op 10 punten uit 7 duels. Daarmee staat de 'Koninklijke' in de middenmoot.

Zaragoza

Zaragoza is klaar voor de Europese confrontatie met FC Utrecht. De generale in de competitie tegen Real Sociedad werd gewonnen met 2-1. De thuisclub kwam voor door een doelpunt van Villa na een half uur. De Rus Karpin gaf vijf minuten later het antwoord. Hij benutte een strafschop. Halverwege de tweede helft besliste Savio het duel in het voordeel van Zaragoza.