Voetbal

Bondscoach Uruguay niet onder de indruk van woede-uitbarsting Suarez

De Uruguayaanse bondscoach Oscar Tabarez was niet onder de indruk van de woede-uitbarsting van Luis Suarez bij het verloren Copa America-duel met Venezuela (1-0). De nederlaag betekende uitschakeling voor de Uruguay.

Suarez deed op eigen initiatief een warming up, maar zag vervolgens dat de bondscoach zijn derde wissel inbracht waardoor de aanvaller van FC Barcelona definitief niet meer in het veld kon komen.

Al schreeuwend en slaand op de dug-out ging Suarez vervolgens weer zitten.

"De situatie met Suarez? Die is er niet. Zoals ik iedereen voor de wedstrijd heb laten weten, was Suarez niet fit genoeg om in het veld te komen. Hij mag boos worden, maar ik stel geen spelers op die niet fit zijn", aldus Tabarez na afloop van het duel.

Suarez liep op 23 mei in de Spaanse bekerfinale tussen Barcelona en Sevilla een spierblessure op.

"Een gezonde Luis stel ik altijd op, maar ik wilde hem nu niet forceren. Hij weet dat de bondscoach het laatste woord heeft", zei Tabarez.

Video: Suarez woedend na uitblijven invalbeurt

Wedstrijdformulier

Op het wedstrijdformulier stond Suarez als geblesseerd opgegeven, wat inhoudt dat hij volgens de regels helemaal het veld niet in mocht komen. De aanvaller wist dat zelf niet.

"Dus ik kon niet eens het veld inkomen? Waarom vertelt niemand dat en lieten ze mij gewoon in wedstrijdshirt op de bank zitten?", aldus de aanvaller tegenover Uruguayaanse media.

Tip de redactie