Wielrennen

Kelderman en Gesink gaan voor klassement in Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman en Robert Gesink gaan in de Ronde van Zwitserland, die zaterdag begint, voor een hoge notering in het eindklassement. Beide Nederlanders zijn aangewezen als kopman van Lotto-Jumbo.

Zowel de 25-jarige Kelderman als de vijf jaar oudere Gesink rijdt de Ronde van Zwitserland ter voorbereiding op de Tour de France.

"Mijn doel is om een hoog niveau te halen en daardoor een goed klassement te rijden. Wat voor uitslag dat is, is lastig te zeggen, al zou een top tiennotering daar zeker bij moeten horen", zegt Kelderman.

Voor Gesink is het klassement niet direct het hoofddoel, hij rijdt vooral ter voorbereiding op de Tour. "Ik heb de afgelopen periode hard gewerkt en dat is eigenlijk allemaal bijzonder goed verlopen", doelt hij op de hoogtestage op Tenerife.

"Zwitserland is een mooie koers om de puntjes op de i te zetten en mee te pakken wat er te pakken valt. We moetne de eerste paar dagen goed in het koersritme komen en dan hopelijk met goede benen aan de laatste lastige dagen beginnen."

Tom van Asbroeck, Koen Bouwman, Twan Castelijns, Bert Jan Lineman, Paul Martens en Bram Tankink completeren de formatie van Lotto-Jumbo in Zwitserland.

Beklimmingen

De Ronde van Zwitserland begint op zaterdag 11 juni en eindigt op zondag 19 juni. Vervolgens is op 2 juli de start van de Tour de France.

In Zwitserland wachten de renners veel beklimmingen. Het zwaartepunt ligt in de vijfde, zesde en zevende etappe.

Tip de redactie