Zolang de geschorste Michel Platini geen officiële functie bekleedt, mag hij gewoon wedstrijden bezoeken op het EK voetbal in Frankrijk, zo heeft de FIFA woensdag laten weten aan de UEFA.

"We hebben een brief ontvangen van de ethische commissie van de FIFA", vertelt Theodore Theodoridis, secretaris-generaal van de UEFA. "Platini kan worden uitgenodigd."

De 60-jargie Fransman liet een een week geleden nog weten dat hij de stadions bewust zal mijden tijdens het EK, omdat hij geen conflict wilde uitlokken met de FIFA.

Een woordvoerder van de Fransman zei dat het niet duidelijk was of hij met een bezoek aan het stadion de regels van de FIFA overtreedt. Maar dat blijkt nu dus niet het geval te zijn.

Openingswedstrijd

Het is niet duidelijk of de geschorste Platini daardoor alsnog aanwezig zal zijn op het EK, dat vrijdag van start gaat met de wedstrijd Frankrijk tegen Roemenië in Parijs. In 1984 wonnen Frankrijk en Platini het EK en werd de aanvallende middenvelder topscorerer van het toernooi.

De schorsing voor Platini werd in december 2015 uitgesproken en later teruggebracht van acht naar vier jaar. Volgens de ethische commissie van de FIFA heeft Platini in 2011 een omstreden betaling van 1,8 miljoen euro aangenomen van de eveneens geschorste Sepp Blatter, de oud-voorzitter van de FIFA.