KERKRADE - Feyenoord heeft zondagmiddag in Kerkrade met 2-0 gewonnen van Roda JC.

Kuijt en Kalou maakten in de tweede helft de doelpunten. Roda JC liet in het strijdlustige duel vooral na de rust grote kansen liggen.

Groningen

FC Groningen heeft zondag op eigen veld de eerste overwinning in deze competitie behaald. Het werd tegen FC Utrecht gelijk een fikse zege: 3-0. Het was tien jaar geleden dat Utrecht in de eredivisie voor het laatst had verloren in Groningen.

Seedorf scoorde voor rust, Hugo en Elshot maakten er in de tweede helft 3-0 van. Ondanks de nederlaag blijft FC Utrecht op de derde plaats, aangezien Ajax zaterdagavond ook verloor. Utrecht speelt donderdagavond de eerste wedstrijd in de tweede ronde van de UEFA-beker, uit tegen Real Zaragoza in Spanje.

NEC

RKC Waalwijk en NEC hebben elkaar zondag in evenwicht gehouden. Waren de Waalwijkers voor rust de betere ploeg, daarna was het NEC datde zege binnen bereik had. Voor RKC scoorden Hoogendorp (strafschop) en Takak. Voor NEC waren Boutahar en Wielaert (strafschop) productief.

Vitesse verliest

Vitesse heeft voor de eerste keer dit seizoen een thuisduel verloren. NAC Breda won zondag met 1-2 in het Gelredome. Alle doelpunten vielen in de eerste helft.

Boussaboun en Cornelisse brachten NAC Breda op voorsprong, waarna Theo Janssen uit een vrije trap wat terugdeed. Het laatste half uur speelden de Arnhemmers met een man minder, na een rode kaart voor Gluscevic.