Tennis

Sharapova vecht schorsing aan bij CAS en wil snel terugkeren

Maria Sharapova legt zich niet neer bij haar schorsing tot 26 januari 2018 wegens het gebruik van meldonium en is ook niet van plan om het tennis vaarwel te zeggen. 

"Ik ga opkomen voor wat ik denk dat juist is. Daarom zal ik ervoor vechten om zo snel mogelijk op de tennisbaan terug te keren", schreef de 29-jarige Russin woensdag op Facebook nadat haar straf bekend werd gemaakt.

Sharapova spreekt van een oneerlijke en zware straf. De vijfvoudig Grand Slam-winnares wil daarom op korte termijn via het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne haar schorsing aanvechten.

"Het tribunaal van de tennisfederatie ITF heeft unaniem geconcludeerd dat ik niet bewust heb gehandeld. Dat ik ook niet mijn dokter heb ingeschakeld om een prestatiebevorderend middel te verkrijgen. Toch word ik voor twee jaar geschorst. Dat kan ik niet accepteren."

Medicijn

Sharapova werd begin 2016 op de Australian Open positief getest op gebruik van het verboden middel meldonium en werd in maart al voorlopig geschorst.

Ze maakte op 7 maart tijdens een persconferentie in Los Angeles haar positieve dopingtest zelf bekend. Sharapova zei dat ze het medicijn al tien jaar slikt op doktersvoorschrift. Ze wist naar eigen zeggen niet dat meldonium sinds dit jaar verboden is, maar nam de volle verantwoordelijkheid voor de overtreding van het dopingreglement. "Ik heb een grote fout gemaakt", gaf ze destijds toe.

Half mei diende de dopingzaak van Sharapova in Londen bij de ITF. Toen dreigde voor haar zelfs een schorsing van vier jaar. De Russische, inmiddels van de zevende naar de 26e plaats gezakt op de wereldranglijst, hoopte echter op clementie bij de ITF.

Lees meer over:

NUwerk

Tip de redactie