Voetbal

'Janssen sprak in Londen met Tottenham Hotspur'

Vincent Janssen verruilt AZ deze transferperiode wellicht voor Tottenham Hotspur.

De topschutter van de afgelopen Eredivisiejaargang zou dinsdag volgens De Telegraaf samen met zijn zaakwaarnemer in Londen om de tafel hebben gezeten met een delegatie van de Spurs.

Het is niet duidelijk of Tottenham Hotspur, dat afgelopen seizoen in de slotfase afhaakte in de strijd om de Engelse landstitel en uiteindelijk genoegen moest nemen met de derde plek, bereid is om aan de vraagprijs van zo'n vijftien miljoen euro te voldoen.

Janssen liet maandag nog weten dat hij ook openstaat voor een tussenstap bij Ajax of PSV. De trefzekere spits gaat er echter van uit dat een buitenlandse transfer meer voor hand ligt vanwege de vraagprijs van AZ. "Inmiddels kun je wel zeggen dat de Nederlandse top om financiële reden is uitgesloten."

"Als de top in Nederland wel bereid is dat te betalen, dan sta ik zeker open voor een gesprek", liet Janssen optekenen. "Maar of het nu het binnen- of het buitenland wordt, AZ weet dat ik een stap wil maken."

Ook Atletico Madrid zou belangstelling hebben voor Janssen, die door bondscoach Danny Blind werd aangeraden om zijn loopbaan te vervolgen bij een club in de Nederlandse top.

Oranje

AZ nam de 21-jarige spits afgelopen zomer over van Jupiler League-club Almere City FC, waar hij zich in de kijker had gespeeld nadat hij niet wist door te breken bij Feyenoord.

Bij de Alkmaarders ontpopte Janssen zich tot een zeer doeltreffende aanvaller en sloot hij het seizoen met 27 doelpunten af als topscorer van de Eredivisie. In maart debuteerde de Brabander in het Nederlands elftal, waarvoor hij inmiddels drie keer scoorde in vijf interlands.

Bij de Spurs zal Janssen eventueel moeten gaan concurreren met onder anderen Harry Kane. De spits van Engeland kroonde zich afgelopen seizoen met 25 goals als topscorer van de Premier League.

Tip de redactie