Rüdiger scheurt kruisband op training en mist EK met Duitsland

De Duitse nationale ploeg moet het op het EK stellen zonder Antonio Rüdiger. De verdediger liep dinsdag een scheurtje in de voorste kruisband van de rechterknie op tijdens de eerste training van 'Die Mannschaft' in Frankrijk.

Rüdiger moest na een duel met Thomas Müller hinkend en onder begeleiding van de medische staf het trainingsveld verlaten in Evian-les-Bains.

Dinsdagavond liet de Duitse voetbalbond DFB weten dat de verdediger een scheurtje in de voorste kruisband van zijn rechterknie had opgelopen en dat hij er niet bij kan zijn op het EK.

Het afhaken van Rüdiger is een flinke streep door de rekening voor bondscoach Joachim Löw. De Duitsers moeten het zondag in de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne ook al stellen zonder sterkhouder Mats Hummels.

De 23-jarige Rüdiger, die onder contract staat bij AS Roma, was één van de kandidaten om Hummels centraal achterin te vervangen bij de regerend wereldkampioen.

Of Löw een extra verdediger aan zijn EK-selectie toevoegt vanwege de blessure van Rüdiger is nog niet bekend. Eerder zag de keuzeheer ook Marco Reus en Ilkay Gündogan al afhaken voor zijn EK-selectie.

Afwezigen

Naast Hummels ontbrak dinsdag ook Lukas Podolski op het trainingsveld. De ervaren aanvaller kreeg van Löw nog wat extra tijd vrijaf na de geboorte van zijn tweede kind.

Sami Khedira en Jérôme Boateng, die zaterdag in de oefenwedstrijd Hongarije (2-0) een blessure opliepen, namen tijdens de groepstraining alleen deel aan de warming-up.

Lees meer over:
Tip de redactie