Voetbal

Inzaghi trainer van Venezia FC op derde niveau Italië

Filippo Inzaghi gaat zijn trainerscarrière proberen een nieuwe impuls te geven bij Venezia FC, een bescheiden club met grote ambities uit de kelder van het Italiaanse voetbal.

Inzaghi won als speler twee keer de Champions League, de wereldtitel in 2006 met Italië en was tot vorig jaar zomer trainer van AC Milan. 

De ploeg uit Venetië werd afgelopen seizoen kampioen van de Serie D, het vierde niveau in Italië. Inzaghi gaat met Venezia FC vanuit de derde afdeling op jacht naar de Serie A, het doel van de nieuwe Amerikaanse eigenaren.

De club uit de romantische stad met de vele kanalen ging de afgelopen jaren tot drie keer toe failliet, maar maakte steeds weer een doorstart. De 42-jarige Inzaghi heeft de taak gekregen om Venezia FC terug te brengen naar de hoogste klasse, waar het in 2002 voor het laatst in speelde.

De voormalige topschutter volgde twee jaar geleden Clarence Seedorf op als trainer van AC Milan. Inzaghi moest na een teleurstellend seizoen echter al weer vertrekken bij de 'Rossoneri'.

Lees meer over:
Tip de redactie