DEN BOSCH - FC Den Bosch heeft dinsdag op eigen veld de derde wedstrijd in de nacompetitie ruim verloren: 1-4 tegen RBC Roosendaal. Die ploeg heeft nu drie punten meer dan de Bosschenaren. Zaterdag spelen beide teams opnieuw tegen elkaar.

Voor RBC is promotie leuk, maar geen bittere noodzaak. Lijfsbehoud is voor Den Bosch cruciaal. Ook als de ploeg zich handhaaft, zal er gesnoeid moeten worden in de organisatie, kondigde manager algemene zaken Rini de Groot aan. Dat gebeurt al. Voor drie jeugdtrainers vroeg de club maandag ontslag aan.

Scholten

Daarom kondigde technisch manager Arnold Scholten zijn vertrek aan. Er komt geen vervanger, want er is geen geld. Het is daarom ook de vraag wat het perspectief is van Fred van der Hoorn bij de club.

Hij zou vanaf volgend seizoen een technische functie krijgen, maar hij is daar niet meer zo zeker van. Van der Hoorn heeft eigenlijk al spijt dat hij een aanbod van Roda JC afwimpelde om technisch directeur te worden.

Van der Hoorn

Van der Hoorn is nog steeds de dragende speler van de ploeg. Maar hij snakt zichtbaar naar vakantie. Het kwaliteitsarme Den Bosch is leeggespeeld na een moeizaam seizoen. Tot nu toe was de ploeg in de nacompetitie voetballend steeds de mindere dan de tegenstander, maar gaf de routine vaak de doorslag. Tegen RBC bood het elftal het absolute niets.

RBC

De Roosendalers waren veel beter, op alle fronten. Beter spel, meer inzet, meer wilskracht, gevaarlijker en meer kansen. De Bosch schoot pas na een halfuur voor het eerst op doel. De beste mogelijkheid was op slag van rust, toen RBC-doelman De Ron een schot van Mourad pareerde.

RBC kreeg twee uitstekende kansen in de eerste helft en scoorde een keer. Na een afgeslagen hoekschop schoot middenvelder Maseland in de 35e minuut raak, 0-1. RBC speelde aardig en aanvallend voetbal, zonder de basiskrachten Hertog (overbelasting hamstring), Van Loenhout (knieblessure) en de geschorste Hellemons. In de 50e minuut tekende spits Den Ouden voor de 0-2.

Machteloos

Daarna had RBC helemaal geen kind meer aan Den Bosch. De thuisploeg was volstrekt machteloos. Van der Sloot maakte 0-3, Van den Eede scoorde nog 1-3, maar geen moment kwam Den Bosch in de wedstrijd. Maseland bepaalde met zijn tweede goal de eindstand op -4 en drukte Den Bosch dieper in de zorgen.

Cambuur verliest

De coach van volgend seizoen, Gert Kruys, zat dinsdagavond in Emmen op de bank van zijn huidige club, Cambuur. Hij leed een dubbel verlies: beide clubs verloren. Cambuur ging zelfs nog erger onderuit dan Den Bosch. De Friezen verloren uit bij Emmen met maar liefst 5-1. Cambuur kan promotie daardoor vergeten. Emmen heeft nog een kleine kans, maar staat wel zes punten achter RBC.

Iliohan, Dijkhuizen, De Visscher en invaller Weerman (2) maakten de treffers voor Emmen, Abma scoorde tegen. De wedstrijd begon een half uur later, omdat de selectie van Cambuur te laat in Emmen arriveerde. Reden daarvoor was een brandje in de motor van de spelersbus.