Darts

'Bar slechte' Van Gerwen wijt nederlaag tegen Engeland aan zichzelf

Michael van Gerwen is kapot van de nederlaag tegen Engeland in de finale van de World Cup of Darts. In de beslissende partij tegen Adrian Lewis verloor hij zondag met 4-1. 

Nederland, waarvoor naast Van Gerwen Raymond van Barneveld in actie kwam, stond na twee singles en het koppelspel met 1-2 voor, maar verloor uiteindelijk alsnog met 3-2.

Van Gerwen legde de schuld bij zichzelf. "Ik was gewoon bar slecht, dat kan ik alleen mezelf verwijten. Het was er gewoon niet. Raymond stond goed te gooien en ik liet het afweten", zei hij na afloop tegenover RTL7.

"Het waren korte wedstrijden en dan kom je gewoon niet goed in je spel", verklaarde Van Gerwen, die het eerste enkelspel tegen Phil Taylor ook verloor.

Van Barneveld

Van Barneveld was vooral verbaasd na de winst van Engeland. "Lewis maakte de hele avond geen goede indruk, maar ineens was hij herboren. Adrian gooide alles en Michael niet. Ik dacht: wat gebeurt hier?," zei Van Barneveld

De 49-jarige Hagenaar won zijn eerste partij tegen Lewis, maar de tweede tegen Taylor ging verloren. Hij moest daarom hopen op een overwinning van Van Gerwen.

"Lewis kon de afgelopen twee jaar amper winnen van Van Gerwen, en nu ineens wel. Het is treurig voor ons, maar feliciaties aan Engeland."

Tip de redactie