Voetbal

Chinees bedrijf neemt meerderheidsbelang in Internazionale

Het Chinese bedrijf Suning heeft een meerderheidsbelang genomen in Internazionale. De retailgigant meldde maandag bij een persconferentie in Nanjing dat het 68,55 procent van de aandelen van de Italiaanse club heeft gekocht.

Volgens de Indonesische clubvoorzitter Erick Thohir is er sprake van ''een revolutionaire stap richting de toekomst''.

Thohir nam drie jaar geleden zeventig procent van de aandelen van Internazionale over van toenmalig clubeigenaar Massimo Moratti. Moratti heeft de club nu verlaten.

''Deze samenwerking stelt ons in staat terug te keren aan de wereldtop'', sprak Thohir, die zelf nog 31 procent van de aandelen in bezit houdt, optimistisch.

''Het voetbal in Azië in het algemeen en China in het bijzonder maakt een enorme groei door. We komen met deze overeenkomst dichter bij onze vele fans daar.''

Netwerk

De Chinese president Xi Jinping is een groot voetballiefhebber. Hij wil het liefst dat zijn land ook in zijn favoriete sport een grootmacht wordt en zag tot zijn grote tevredenheid Chinese clubs al fors investeren in Europese en Zuid-Amerikaanse spelers.

Het bedrijf Suning ziet in de overname van Inter, de Champions League-winnaar van 2010, de volgende stap in het creëren van een wereldwijd netwerk van voetbalclubs.

Suning bezit al een lokale club, Jiangsu, waarvoor het miljoenen uitgaf aan spelers als Alex Teixeira en Ramires. Het bedrijf heeft ook banden met FC Barcelona en Liverpool, terwijl het zich tevens bezighoudt met zaken als uitzendrechten en internetplatforms over sport.

Lees meer over:
Tip de redactie