Voetbal

Colombia verslaat VS in openingswedstrijd Copa America

De Verenigde Staten hebben vrijdag in Santa Clara hun openingswedstrijd als gastland van de Copa America met 2-0 verloren van Colombia.

De openingstreffer kwam in de achtste minuut voor rekening van Cristian Zapata. Sterspeler James Rodriguez verdubbelde de score kort voor de rust door een penalty binnen te schieten.

Aan het einde van de tweede helft probeerden de Amerikanen zich terug te knokken, maar wisten de kansen die ze creëerden niet te verzilveren. Clint Dempsey kreeg de grootste kans. Zijn vrije trap werd door doelman David Ospina knap gestopt.

''Over de gehele wedstrijd gezien waren we gelijkwaardig'', oordeelde Jürgen Klinsmann, bondscoach van de Amerikanen. ''We hebben weinig weggegeven, maar lieten na om terug te slaan.''

Onder druk

De Verenigde Staten eindigden vorig jaar teleurstellend als vierde in de Gold Cup en in maart was zelfs Guatemala met 2-0 te sterk. De positie van Klinsmann staat sindsdien onder druk.

Colombia gaat nu aan de leiding in Groep A, waar naast de VS ook Costa Rica en Paraguay deel van uitmaken. Die landen spelen later vandaag tegen elkaar.

Honderdjarig bestaan

De Copa America bestaat honderd jaar en het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi wordt dit jaar voor het eerst in de Verenigde Staten gehouden.

Titelverdediger Chili speelt maandag tegen Argentinië, een herhaling van de finale van vorig jaar. Brazilië komt zaterdagnacht in actie tegen Ecuador.

Tip de redactie