BIRMINGHAM - Manchester United heeft zaterdag in de Premier League voor de vijfde keer gelijkgespeeld. De ploeg van coach Sir Alex Ferguson kwam bij het laaggeklasseerde Birmingham City niet verder dan 0-0. Daarmee bleven de teleurstellende Mancunians in de subtop hangen.

ManUnited trad in Birmingham aan met een veelbelovende voorhoede: Van Nistelrooij, Saha, Ronaldo en later ook invaller Rooney. Toch kwamen de slordige bezoekers niet tot een doelpunt. Dat deed manager Ferguson, die ook weer over de herstelde Scholes kon beschikken, veel pijn.

In de voorgaande midweekse kwalificatiewedstrijden voor het wereldkampioenschap hadden bijvoorbeeld Van Nistelrooij, twee keer tegen Finland (3-1), en Ronaldo, twee treffers in de Portugese demonstratie tegen Rusland (7-1), weinig moeite met scoren. De Nederlandse aanvalsleider kreeg in de 37e minuut een droomkans. Uit een voorzet van Fortune tikte Van The Man de bal knullig tegen de voeten van doelman Taylor.

Arsenal

Arsenal heeft in de FA Premiership met 3-1 gewonnen van Aston Villa. De Gunners bleven daardoor voor de 49stekeer op rij ongeslagen in de competitie.

Hattrick Hasselbaink

Middlesbrough won zaterdag in de Engelse competitie met ruime cijfers (4-0) van Blackburn Rovers. Alle doelpunten vielen na de rust en waren van Nederlandse makelij. Hasselbaink had met drie treffers het grootste aandeel in de royale overwinning. Boateng nam het tweede doelpunt van zijn ploeg voor zijn rekening.

Door de vierde competitiezege handhaafde Middlesbrough zich in de subtop van de Premier League. Blackburn bleef in de onderste regionen hangen.