Beachvolleybal

Meppelink en Van Iersel verslaan landgenotes op EK beachvolleybal

De beachvolleyballers Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben vrijdagavond op de EK in Zwitserland het Nederlandse onderonsje met Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist gewonnen.

De Europees kampioenen van 2014 waren met 21-17 en 21-13 te sterk. Meppelink en Van Iersel bereikten daardoor de kwartfinales van het EK.

Het als tweede geplaatste duo is nog steeds ongeslagen op het zand in Biel. Meppelink en Van Iersel wonnen hun drie groepswedstrijden en plaatsten zich daardoor automatisch voor de achtste finales.

Van Gestel en Van der Vlist incasseerden in de groep één nederlaag en moesten daardoor vrijdag eerst uitkomen in de tussenronde. Daarin versloegen ze het Oostenrijkse koppel Katharina Schützenhöfer/Lena Plesiutschnig: 21-15, 16-21 en 15-11.

Rimke Braakman en Jolien Sinnema werden uitgeschakeld. Zij verloren in de eerste knock-outronde van Natalia Dubovcova en Dominika Nestarcova uit Slowakije: 13-21 en 18-21.

Nummerdor en Varenhorst

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst bereikte eveneens de achtste finales. De nummers één van de plaatsingslijst waren in de eerste knock-outronde te sterk voor het Oostenrijkse duo Thomas Kunert/Christoph Dressler: 21-18, 18-21 en 15-9.

Nummerdor en Varenhorst, die in de groepsfase één nederlaag incasseerden en daardoor in actie moesten komen in de tussenronde, treffen zaterdag een koppel uit Zwitserland op het zand in Biel.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen plaatsten zich als groepswinnaars direct voor de tweede ronde, de achtste finales. Als beide Nederlandse duo's zaterdag weer winnen, treffen ze daarna elkaar in de kwartfinales.

Lees meer over:
Tip de redactie