Motorsport

Moto2-coureur Salom (24) overlijdt na crash tijdens training in Barcelona

De Spaanse motorcoureur Luis Salom is vrijdag om het leven gekomen door een zware crash tijdens de training voor de Grand Prix van Catalonië.

De 24-jarige Salom, die uitkwam in de Moto2, ging in een bocht onderuit. Hij werd met spoed naar een nabijgelegen ziekenhuis gebracht, waar hij direct een operatie onderging. De artsen konden hem echter niet meer redden.

Salom maakte in 2009 zijn WK-debuut in de 125cc-klasse, de huidige Moto3. Hij maakte voorzichtig naam bij het Nederlandse raceteam van Roelof Waninge en stapte in 2012 over naar het fabrieksteam van KTM, waarvoor hij negen overwinningen boekte in de Moto3.

De Spanjaard schreef onder meer de TT van Assen in 2013 op zijn naam. Na een tweede en derde plaats in het WK maakte Salom in 2014 promotie naar de Moto2, waarin hij drie keer op het podium eindigde.

Traumahelikopter

Salom werd bij de openingsrace van dit seizoen in Qatar tweede, maar daarna vielen zijn resultaten tegen. Een crash in de tweede vrije training werd hem vrijdag fataal.

Salom verloor de controle over zijn Kalex en ging in bocht 12 hard onderuit. Twee ambulances en een traumahelikopter boden medische hulp op het circuit, waarna in het ziekenhuis een noodoperatie volgde. Die ingreep mocht echter niet meer baten.

Vijf jaar geleden vond het laatste dodelijke ongeval plaats in de WK wegrace. De Italiaan Marco Simoncelli overleed toen aan de gevolgen van een zware crash in de MotoGP bij de Grand Prix van Maleisië, op het circuit van Sepang.

Lees meer over:
Tip de redactie