Basketbal

Warriors beginnen NBA-finale met ruime zege op Cavaliers

Golden State Warriors is donderdag uitstekend begonnen aan de NBA-finals tegen Cleveland Cavaliers. De titelverdediger won het openingsduel in de best-of-seven-serie met 104-89.

In de eigen Oracle Arena leunden de Warriors donderdag niet op de topspelers Stephen Curry en Klay Thompson. Het tweetal was niet op dreef.

De scores moesten komen van Shaun Livingston met twintig punten en Draymond Green met zestien punten. Andre Iguodala en Leandro Barbosa, spelers die doorgaans op de bank beginnen, maakten respectievelijk twaalf en elf punten.

Curry, de absolute vedette van de ploeg uit Oakland, maakte slechts elf punten, maar hij had daar vrede mee. ''Je wint het kampioenschap pas als het hele team er staat en invloed heeft op het spel", zei Curry na afloop.

Namens de Cavaliers noteerde Kyrie Irving 26 punten. Lebron James kwam tot 23 punten en Kevin Love tot zeventien.

Warriors-Cavaliers in beeld

Zondag

De volgende wedstrijd in de best-of-seven-serie is zondag en ook die wedstrijd wordt in Oakland gespeeld. Het zevende duel, mocht dat nodig zijn, staat op zondag 19 juni op het programma.

Vorig jaar jaar stonden Golden State en Cleveland ook al tegenover elkaar in de NBA-finale. De Warriors wonnen toen met 4-2.

Tip de redactie