Voetbal

Smalling helpt Engeland aan oefenzege op Portugal

Chris Smalling heeft Engeland donderdagavond aan een nipte oefenzege geholpen op Portugal. Het werd 1-0 op Wembley. 

De verdediger van Manchester United kopte enkele minuten voor tijd de enige treffer van de wedstrijd binnen.

Het is al de derde oefenzege op rij voor Engeland, dat eerder te sterk was voor Turkije en Australië. Voor Smalling was het de eerste interlandgoal in zijn loopbaan.

Het is tevens de eerste keer sinds 1998 dat Engeland te sterk is voor Portugal. De thuisploeg trad aan met Wayne Rooney, Jamie Vardy en Harry Kane in de voorhoede.

Het trio kwam echter niet tot scoren en werd in de slotfase door bondscoach Roy Hodgson gewisseld. Bij Portugal ontbrak sterspeler Cristiano Ronaldo, die van een korte vakantie geniet na het winnen van de Champions League met Real Madrid.

Bruno Alves

Portugal moest al na een halfuur spelen op Wembley verder met tien man. Bruno Alves kreeg een directe rode kaart nadat hij met een onbesuisde actie het hoofd van Harry Kane raakte. 

In een weinig hoogstaande wedstrijd kroonde Smalling zich tot matchwinner. De verdediger kopte enkele minuten voor tijd een voorzet van Raheem Sterling binnen. 

Engeland en Portugal bereiden zich voor op het EK in Frankrijk dat op 10 juni van start gaat. Portugal zit in groep F met IJsland, Hongarije en Oostenrijk. 

Engeland neemt het in groep B op tegen Wales, Slowakije en Rusland.

Tip de redactie