Coach Sluiter betwijfelt of Bertens fit genoeg is voor halve finale

Coach Raemon Sluiter betwijfelt of Kiki Bertens fit genoeg is om vrijdag in actie te komen tegen Serena Williams in de halve finale van Roland Garros. 

De 24-jarige Wateringse liep donderdag in haar gewonnen kwartfinale een kuitblessure op.

"De tests waren wel oké. Er is geen blijvend letsel, langlopend letsel of een risico daarop. Maar als ik haar op de baan zie strompelen, dan maak ik me wel zorgen", zei Sluiter tegen de NOS.

Bertens plaatste zich donderdagavond voor de halve eindstrijd in Parijs door de Zwitserse Timea Bacsinszky in twee sets te verslaan: 7-5 en 6-2.

Aan het einde van de eerste set speelde haar kuitblessure op. Daardoor kon Bertens niet meer lopen op korte ballen en had ze moeite met serveren. 

Ongerust

De halve finale tegen Serena Williams staat gepland voor vrijdagmiddag om 13.00 uur op het Philippe-Chatrier Court.

''Het plan is nu om het zo goed mogelijk te behandelen. En dan vrijdagochtend vroeg weer. Dan gaan we inspelen en kijken we hoe het gaat'', zei Sluiter.

Volgens de oud-tennisser is de kans overigens klein dat Bertens vrijdag helemaal niet meer op de baan verschijnt. 

''Ze moet echt strompelend van de trap afkomen om niet te gaan spelen. Maar het is kort dag. Vrijdag om 13.00 uur staat de beste tennisster aller tijden te wachten. En ja, ik maak me heel erg zorgen. Ik ben meer ongerust dan blij.''

Tip de redactie