Tennis

Hogenkamp debuteert met wildcard in Rosmalen

Richel Hogenkamp doet volgende week mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De 24-jarige Doetinchemse heeft van de organisatie van het WTA-toernooi een wildcard gekregen. 

Hogenkamp debuteert op het gras in Rosmalen, na vier mislukte pogingen om via de kwalificaties het hoofdtoernooi te bereiken.

De Russin Anastasia Pavlioetsjenkova komt niet naar Brabant. De nummer 27 van de wereldranglijst kampt met een schouderblessure.

Pavlioetsjenkova debuteerde vorig jaar op het Brabantse gras en verloor toen in de tweede ronde van Kiki Bertens. 

De 24-jarige Wateringse, die donderdag de halve finales bereikte op Roland Garros, komt volgende week naar het Ricoh Open.

Gasquet

Richard Gasquet meldde zich met een enkelblessure af voor het toernooi in Rosmalen. De nummer twaalf van de wereld strandde deze week in de kwartfinales van Roland Garros.

Gasquet (29) was de hoogst geplaatste tennisser op de wereldranglijst die naar Rosmalen zou komen. De Belg David Goffin, dertiende op de mondiale ranking, is nu de nieuwe kopman van het toernooi.

Gasquet meldde zich begin dit jaar ook al af voor het tennistoernooi van Rotterdam. De Nederlandse inbreng in Rosmalen komt bij de mannen van Robin Haase, bij de vrouwen zijn Bertens en Belinda Bencic de kopstukken.

De loting voor het Nederlandse toernooi uit het ATP- en WTA-circuit is zaterdag.

Lees meer over:
Tip de redactie