Beachvolleybal

Meppelink en Van Iersel ongeslagen naar achtste finales op EK

Beachvolleybalsters Madelein Meppelink en Marleen van Iersel hebben zich donderdag verzekerd van een plek in de achtste finales van het EK in Biel. 

Het als tweede geplaatste koppel sloot de groepsfase ongeslagen af door ook de derde wedstrijd te winnen van het Slowaakse duo Natalia Dubovcova/Dominika Nestarcova: 21-9 en 28-26.

Meppelink en Van Iersel, die twee jaar geleden in Cagliari de Europese titel veroverden, hadden woensdag hun eerste twee groepswedstrijden al in winst omgezet.

Sophie van Gestel en Jantine van der Vlist gaan eveneens verder op het EK, maar zij moeten vrijdag eerst uitkomen in een tussenronde.

Van Gestel en Van der Vlist hadden woensdag twee keer gewonnen, maar moesten donderdag in de laatste groepswedstrijd buigen voor Marta Menegatti en Viktoria Orsi Toth uit Italië (15-21 en 19-21).

Rimke Braakman en Jolien Sinnema verlengden hun verblijf in Zwitserland door een overwinning op het Italiaanse duo Greta Cicolari/Giulia Toti: 21-9 en 21-15.

Na twee nederlagen op woensdag plaatsten Braakman en Sinnema zich zodoende toch nog als nummer drie van de groep voor de volgende ronde.

Tip de redactie