Voetbal

Duitsland mist Hummels bij start EK wegens kuitblessure

Mats Hummels mist de start van het EK. De Duitse verdediger kampt met een kuitblessure, waardoor hij de openingswedstrijd van de 'Mannschaft' op 12 juni tegen Oekraïne aan zich voorbij moet laten gaan. 

''Ik hoop dat ik rond die datum de groepstraining kan hervatten'', zei Hummels donderdag in het Duitse trainingskamp in Ascona.

De 27-jarige verdediger, die Borussia Dortmund deze zomer verruilt voor Bayern München, denkt ondanks zijn blessure dat hij tijdens het EK nog volop van waarde kan zijn voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw. 

''Als ik er in de derde groepswedstrijd tegen Noord-Ierland weer bij ben, kan ik nog vijf duels in drie weken spelen'', zei Hummels. Daarmee gaat hij uit van een finaleplek voor de Duitsers.

Duitsland neemt het in de groepsfase van het EK op tegen Oekraïne, Noord-Ierland en Polen.

Keane

De kans is ook groot dat Robbie Keane ontbreekt bij de start van het EK. De recordinternational en topschutter aller tijden van Ierland heeft evenals Hummels last van een kuitblessure.

''Misschien haal ik de openingswedstrijd tegen Zweden, anders ben ik er de tweede wedstrijd zeker bij'', zei de 35-jarige aanvaller donderdag.

Ierland speelt verder in groep E tegen België en Italië.

Lees meer over:
Tip de redactie