Voetbal

Wijnaldum opgelucht na overwinning Oranje op Polen

Georginio Wijnaldum was woensdagavond opgelucht na de 2-1 zege van het Nederlands elftal op Polen.

"We waren fel in de duels en gingen niet geforceerd op zoek naar oplossingen. We hebben echt geleerd van die laatste wedstrijd tegen Ierland", zei de 25-jarige middenvelder woensdag na afloop in Gdansk. 

Dankzij een doelpunt van Wijnaldum een kwartier voor tijd greep Oranje naar de zege tegen Polen. Volgens de 29-voudig international een resultaat dat de ploeg nodig had.

"Het is een opluchting als je wedstrijden wint, zeker als je de laatste tijd niet zo goed speelt. We toonden het grootste deel van de wedstrijd lef en speelden bij vlagen onbevangen."

"Tegen Ierland lieten we dat niet zien. Uiteindelijk draait het allemaal om de winst en daar zijn we nu wel in geslaagd."

Samenvatting: Polen-Nederland (1-2)

Janssen

Ook Vincent Janssen, die in de eerste helft voor de 1-0 zorgde, merkt dat het Nederland tegen Polen makkelijker afging dan tegen Ierland.

"Die wedstrijd van vrijdag was niet goed", blikt de spits van AZ terug. "Niemand speelde goed, dan is het lastig om als spits je stempel te drukken. Ierland hield het supercompact, terwijl we tegen Polen veel ruimte kregen."

"De balsnelheid was hoog en iedereen knokte voor elk duel. Je ziet dat we daarmee heel ver kunnen komen. De tweede helft was lastiger, maar het is hartstikke mooi dat we het duel winnend afsluiten."

Tip de redactie