Voetbal

FC Groningen versterkt aanval met Excelsior-topscorer Van Weert

FC Groningen heeft Tom van Weert vastgelegd. De 25-jarige Brabantse spits komt transfervrij over van Excelsior en tekent voor drie jaar in de Euroborg. 

Van Weert gaat woensdag op vakantie en zal bij terugkeer in Nederland medisch gekeurd worden en aansluitend worden gepresenteerd in Groningen. 

''Ik ben blij dat de volgende stap van mijn loopbaan in Groningen ligt'', reageerde de aanvaller op de website van FC Groningen.

Manager technische zaken Peter Jeltema van FC Groningen is zeer tevreden met de komst van Van Weert. ''We hebben lang aan zijn komst naar Euroborg gewerkt en zijn dan ook blij dat dit nu gelukt is. Van Weert is een type spits, die wij goed kunnen gebruiken. Hij is onze gewenste versterking voor de aanval.''

24 goals

Van Weert debuteerde in 2008 voor FC Den Bosch en speelde daar zes seizoenen. In het seizoen 2014/2015 stapte hij over naar Excelsior. In twee jaar tijd speelde de spits 64 Eredivisieduels en maakte hij 24 goals voor de Kralingers.

Met de komst van Van Weert heeft FC Groningen zijn gewenste offensieve versterking binnen. Aanvaller Michael de Leeuw vertrok al naar Chicago Fire en ook Danny Hoesen lijkt op weg naar de uitgang.

Dinsdag schreef algemeen directeur Hans Nijland in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat de club ''denkt aan een centrale verdediger, een linksback, een middenvelder en een spits''.

Tip de redactie