Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Niek Kimmann

BMX Kimmann kan leven met zilveren medaille op WK BMX

BMX'er Niek Kimmann kan ermee leven dat hij zijn wereldtitel BMX kwijt is. De 20-jarige coureur greep in het Colombiaanse Medellin zilver op het olympische onderdeel supercross.
Door NU.nl/ANP

De wereldtitel ging naar de Fransman Joris Daudet. "Natuurlijk hoopte ik op goud, maar ik heb een goed weekend gehad", zei Kimmann.

Hij veroverde een dag eerder wel de titel op het niet-olympische onderdeel de tijdrit. Vorig jaar in Zolder won Kimmann juist goud op de supercross en zilver op de tijdrit.

"Ik zat in de finale naast Joris en hij maakte wat foutjes", zei Kimmann na zijn zilveren race. "Normaal had ik hem kunnen passeren, maar ik was nu te kapot na twee zware dagen. Ik had graag gewonnen, maar ik ben hier zeker blij mee."

De finale van Kimmann in beeld

In vorm

Kimmann toonde met zijn twee optredens al goed in vorm te zijn op weg naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. "Als ik daar net zo kan rijden als hier, ben ik tevreden. We hebben nog twee maanden te gaan en dus nog twee maanden om ons voor te bereiden."

Bondscoach Bas de Bever noemde het optreden van Kimmann uniek. "Vorig jaar werd hij als eerstejaars eliteman wereldkampioen en nu wint hij zilver, dat komt niet vaak voor in deze sport."


Lees meer over:

BMXWK BMXNiek Kimmann

Aanbevolen artikelen