Brazilië heeft de laatste oefenwedstrijd voor de Copa America gewonnen. De ploeg van bondscoach Carlos Dunga versloeg Panama zondagavond in het Amerikaanse Denver met 2-0.

De treffers kwamen van Benfica-spits Jonas en invaller Gabriel. De 19-jarige aanvaller van Santos maakte zijn debuut voor de 'Seleçao'.

"Ik ben heel blij met mijn debuut en doelpunt'', zei Gabriel, die door Dunga is opgenomen in de selectie voor de jubileumeditie van de Copa America. ''Het was een droom die uitkomt om te spelen met mannen als Dani Alves en Kaká.''

Kaka kwam in Denver ook als invaller in het veld en vierde zo zijn rentree in de Braziliaanse ploeg. De 34-jarige middenvelder van het Amerikaanse Orlando City verving vorige week Bayern München-aanvaller Douglas Costa, die vanwege een dijbeenblessure heeft moeten afzeggen voor de Copa America.

Kaka's laatste eindtoernooi met Brazilië was het WK in 2010, waar de ploeg in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Nederland. Zijn laatste interland dateerde van augustus 2015.

100 jaar

De Copa America, die in de Verenigde Staten wordt gespeeld, begint op 3 juni. Een dag later staat de eerste wedstrijd van Brazilië op het programma.

Ecuador is dan de tegenstander. Haïti en Peru zijn de andere opponenten van Brazilië in groep B.