Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Yuri van Gelder

Turnen Van Gelder grijpt opnieuw naast EK-medaille op ringen

Yuri van Gelder is er zondag bij de Europese kampioenschappen turnen in Bern opnieuw net niet in geslaagd een medaille te veroveren op het onderdeel ringen.
Door ANP/NU.nl

De 33-jarige Brabander eindigde met een score van 15,566 op de vierde plaats.

De Griekse titelverdediger en wereldkampioen Eleftherios Petrounias was een klasse apart met een score van 15,866.

Twee turners kregen zilver omgehangen: de Armeniër Vahagn Davtian en de Rus Denis Abliazin. Beiden realiseerden een score van 15,633.

Van Gelder zesde in ringenfinale

Olympische deelname

Van Gelder is drievoudig Europees kampioen, maar zijn laatste titel dateert al weer van 2009. Daarna grossierde de Brabander op grote toernooien nog in finaleplaatsen, maar wist hij nooit meer het podium te bereiken.

Vorig jaar werd Van Gelder bij de EK in Montpellier eveneens vierde. Op de WK afgelopen najaar in Glasgow eindigde hij als zesde, waardoor hij directe plaatsing voor de Olympische Spelen misliep.

"Ok heb een goed EK gedaan, helaas weer vierde met de derde score. Ik weet wat ik nog kan verbeteren en aanpassen om het nóg beter te maken. Voorlopig ben ik nog niet klaar. Ik geniet van het strijden op het hoogste niveau", aldus Van Gelder.

Omdat Nederland zich als team heeft gekwalificeerd voor Rio 2016, mag Van Gelder hopen te worden aangewezen voor het team. Daarover beslist bondscoach Mitch Fenner uiterlijk 10 juli.


Lees meer over:

EK turnenYuri van Gelder

Aanbevolen artikelen