Excelsior Maassluis heeft voor het eerst in de clubhistorie de landstitel bij de amateurs gepakt. De zaterdagkampioen van de Topklasse was over twee duels net iets sterker dan zondagkampioen en titelverdediger FC Lienden.

De Gelderse ploeg won de return zaterdag in Maassluis weliswaar met 3-2, maar dat was niet genoeg om de nederlaag van vorige week voor eigen publiek (0-2) weg te poetsen.

De beslissende wedstrijd op het kunstgras in Zuid-Holland leek af te stevenen op een verlenging, doordat Lienden dankzij twee doelpunten vroeg in de tweede helft met 1-3 voor stond. Daarmee was de balans weer volledig in evenwicht.

In de blessuretijd knalde de vertrekkende Ahmad Mendes Moreira echter van grote afstand namens de thuisclub de 2-3 binnen, waardoor Excelsior Maassluis feest kon vieren.

"Fantastisch'', jubelde coach Jeroen Rijsdijk van Excelsior Maassluis bij FOX Sports. "Ik heb ons dit seizoen zelden zo'n slechte wedstrijd zien spelen. Maar dat interesseert me nu niets meer, we zijn kampioen!''