AMSTERDAM - Ajax-trainer Ronald Koeman kan zaterdagavond in de wedstrijd tegen SC Heerenveen geen beroep doen op Van der Vaart, Galasek en Rosales. Het trio keerde met een blessures terug van interlandverplichtingen.

Van der Vaart en Rosales hebben een bovenbeenkwetsuur en Galasek heeft last van zijn rug. Ook keeper Maarten Stekelenburg is nog niet voldoende hersteld om zijn plaats onder de lat weer in te nemen. Zijn vervanger Lobont keept zowel tegen Heerenveen als dinsdag in de Champions League tegen Maccabi Tel Aviv.

Tegenover het blessureleed staat de rentree van Trabelsi en O'Brien. Beide spelers zijn opgenomen in de selectie voor het duel tegen Heerenveen. Trabelsi was het afgelopen halfjaar afwezig wegens een arbeidsconflict, maar heeft inmiddels weer conditionele aansluiting gevonden bij de spelersgroep. O'Brien is terug van een langdurige blessure.

Trabelsi

Koeman gaf aan dat Trabelsi waarschijnlijk in de basis begint. "Hij is weer fit, maar moet een laatste stapje maken, dat kan alleen door wedstrjden te spelen."

De Ridder lijkt zaterdag ook opnieuw een basisplaats te krijgen. De rechtsbuiten kwam de laatste weken niet voor in de tactische plannen van Koeman, maar hij heeft op trainingen en in wedstrijden van Jong Oranje aangetoond in vorm te zijn. De Mul, die tot op heden vaak de voorkeur kreeg als rechtsbuiten, heeft een terugval.

De jonge Belg zit zaterdag niet eens bij de selectie. De Braziliaan Maxwell sluit zich pas zaterdag aan bij Ajax. Hij miste vrijdag in Lissabon zijn vliegtuig, waardoor hij de training van de Amsterdammers miste.