FC Utrecht hoeft niet meer te rekenen op een vergoedingssom voor doelman Michel Vorm. Het internationaal sporttribunaal CAS heeft besloten dat de Eredivisieclub daar definitief geen recht op heeft. 

FC Utrecht had bij het CAS een zaak aangespannen tegen Swansea City. De club uit Wales kocht Vorm in 2011 van FC Utrecht, dat contractueel een doorverkooppercentage van 30 procent op de keeper bedong.

De doelman stapte in 2014 over naar Tottenham Hotspur. Volgens Swansea City was daarmee geen geld gemoeid, omdat er andere spelers in een ruil met de Spurs werden betrokken. FC Utrecht ontving door deze constructie niets meer voor Vorm.

FC Utrecht schakelde de wereldvoetbalbond FIFA in, die Swansea in het gelijk stelde. De Eredivisieclub legde daarna de zaak voor bij het CAS, dat relatief lang over het eindvonnis deed.

''Desalniettemin heeft het CAS onze bewering, dat Vorm binnen de uitruil een bepaalde waarde vertegenwoordigde, ongegrond verklaard'', concludeerde directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht.