Fernando Torres hoopt zaterdagavond in de Champions League-finale tegen Real Madrid zijn eerste grote prijs met Atletico te veroveren. De spits legt de lat hoog voor zichzelf.

"Dit wordt de meest belangrijke wedstrijd van mijn leven. Dit is speciaal en anders dan alle andere duels. Ik wilde als kind al de Champions League winnen met Atletico", aldus de 32-jarige Spanjaard op de persconferentie.

Torres wist één keer eerder de Champions League te winnen, met Chelsea in 2012. Hij won bovendien het WK en EK met Spanje, maar met Atletico slaagde hij er nooit in om een grote prijs te pakken. 

"Dat is niet te vergelijken. Atletico is de club waar ik al op vijfjarige leeftijd fan van ben en de club die mij de kans heeft geboden om mijn loopbaan op te starten. Elke prijs die ik met Atletico pak, heeft een andere lading dan de prijzen die ik al heb gewonnen."

Torres debuteerde in 2001 bij de Madrilenen en vertrok in 2007 naar Liverpool. Daardoor miste hij het succes van Atletico in de laatste jaren. De ploeg van Diego Simeone won sinds 2010 twee keer de Europa League, veroverde één keer de Spaanse beker en werd één keer kampioen van Spanje.

Torres komt momenteel op huurbasis uit voor Atletico Madrid. De spits staat onder contract bij AC Milan.

Video: Vijf dingen die u moet weten over de Champions League-finale

Vijf dingen die u moet weten over de Champions League finale
Vijf dingen die u moet weten over de Champions League finale

Zidane

Real Madrid hoopt met het winnen van de Champions League de teleurstelling van het mislopen van de landstitel weg te werken. Coach Zinedine Zidane heeft daar alle vertrouwen in.

"We hebben wel behoefte aan een feestje. We hebben hard gewerkt om de finale te bereiken en we zullen morgen weer alles moeten geven. We hebben vijftien dagen gehad om ons voor te bereiden, de spelers zijn er klaar voor."

Zidane kan zaterdag gewoon beschikken over Cristiano Ronaldo, die deze week op de training een lichte blessure opliep. "Cristiano is nu zeker 100 procent. En zelfs al zou hij wat pijntjes hebben, dan voelt hij die tijdens zo'n finale echt niet."

De Champions League-finale wordt zaterdag vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.