Teambaas Richard Plugge van Lotto-Jumbo zag Steven Kruijswijk vrijdag de leiderstrui verliezen in de Giro d'Italia, maar heeft nog goede hoop op een eindzege voor de Nederlander. 

''Steven heeft aangetoond dat hij in deze Giro de beste klimmer is en zaterdag staan er nog een paar bergen op het programma. Zo moeten we er maar naar kijken. Hopelijk kan hij zich herpakken", aldus Plugge tegen de NOS

Plugge noemde de valpartij van Kruijswijk in de afdaling van de Col d'Agnel ''een drama''. Hij miste een bocht en vloog in een sneeuwwand over de kop. ''Toch bleef hij doorvechten, het tekent Steven dat hij ervoor bleef gaan."

Kruijswijk heeft nu 1.05 achterstand op de nieuwe leider, de Colombiaan Esteban Chaves. Vincenzo Nibali won vrijdag de negentiende etappe en staat tweede in het klassement. 

Negentiende Giro-etappe in beeld

Scherven

Plugge denkt echter dat er zaterdag nog kansen liggen voor Kruijswijk. ''We moeten de scherven bij elkaar rapen. Chaves is omhoog niet de allersterkste en zaterdag komen er nog een paar behoorlijke cols."

"We moeten karakter tonen en de moed erin houden. Morgen is weer een nieuwe dag. De top drie is onze doelstelling", aldus Plugge. 

De etappe van zaterdag is de laatste kans om het verschil te maken in het algemeen klassement. Met drie bergen van eerste categorie is er in de strijd om de eindzege nog van alles mogelijk.