Didier Deschamps wil juridische maatregelen nemen tegen Eric Cantona na zijn beschuldigingen van racisme aan het adres van de Franse bondscoach.

Deschamps is niet gediend van de "belastende" uitlatingen van Cantona en overweegt zijn oud-teamgenoot voor de rechter te slepen.

Cantona verweet de 47-jarige keuzeheer in een interview met The Guardian racistische keuzes in zijn EK-selectie. De 50-jarige Cantona doelde onder meer op het thuislaten van Karim Benzema en Hatem Ben Arfa, twee spelers van Noord-Afrikaanse origine.

Carlos Brusa, advocaat van Deschamps, zei vrijdag tegen de Franse krant L'Equipe juridische procedures te starten naar de "ontoelaatbare en belastende uitlatingen die de integriteit van meneer Deschamps aantasten".

Waterdrager

Deschamps en Cantona speelden samen in 34 wedstrijden voor Frankrijk, totdat de flamboyante Cantona na zijn karatetrap tegen een Crystal Palace-fan voor acht maanden werd geschorst en nooit meer uitkwam voor 'Les Bleus'.

Deschamps nam destijds de aanvoerdersband bij de Franse ploeg over van Cantona, waarna beide oud-middenvelders een gespannen relatie zouden onderhouden.

Cantona, de voormalige vedette van onder meer Manchester United, noemde de huidige bondscoach in het verleden onder meer een "waterdrager".