Lotto-Jumbo gaat er alles aan doen om het aflopende contract van Steven Kruijswijk te verlengen na afloop van de Giro d'Italia.

De huidige rozetruidrager in de Giro ligt tot eind dit jaar vast bij de Nederlandse formatie, maar wil pas na de Ronde van Italië de gesprekken over een nieuwe verbintenis hervatten.

"We hebben in de winter al eens met zijn manager gesproken", zegt algemeen directeur Richard Plugge van Lotto-Jumbo tegen de NOS. "Die gaf toen aan dat hij wilde wachten tot na de Giro. Dat was voor ons op zich ook prima."

Plugge durft niet te zeggen of de 28-jarige Brabander houdbaar is na zijn ijzersterke optreden in Italië. "We gaan er alles aan doen. We gaan kijken of we het voor elkaar kunnen boksen."

Voor Lotto-Jumbo lijdt het in elk geval geen twijfel dat een contractverlenging de insteek is. "Wij willen heel graag door, dat hebben we ook in december al laten weten. Ik hoop dat we eruit gaan komen, we zien wel waar dat spel eindigt."

Met nog drie etappes voor de boeg verdedigt klassementsleider Kruijswijk een voorsprong van exact drie minuten op nummer twee Esteban Chaves. "We hebben nog twee heel zware dagen te gaan en het is gewoon nog heel spannend of we zondag ook niet in het roze rijden", aldus Plugge.

Battaglin

De Italiaan Enrico Battaglin verlengde zijn contract bij Lotto-Jumbo met twee jaar tot eind 2018. Dat meldde de Nederlandse wielerformatie vrijdag. De 26-jarige Battaglin is een belangrijke knecht van Kruijswijk in de Giro, die komende zondag eindigt.

"Ik ben blij dat ik kan blijven rijden voor dit team", vertelde Battaglin. "Het was even wennen en aanpassen maar dit team is geweldig goed voor mij. De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt en op beslissende momenten was ik er voor de kopmannen."

"Ik ben trots dat ik in eigen land voor de roze trui mag werken. Dat ik nu beloond wordt met een tweejarige overeenkomst zegt alles, denk ik. Later dit jaar hoop ik de Vuelta te rijden en dan voor een ritzege te gaan."

Verhoeven

Ook ploegleider Nico Verhoeven, is blij met de contractverlenging van de Italiaan. "Direct vanaf zijn entree in het team heeft hij zich ingezet om Nederlands te leren en zich aan te passen binnen het team", aldus Verhoeven.

"Enrico heeft heel goed gepresteerd in het eerste deel van het seizoen. Ook in deze Giro is hij een belangrijke bodyguard voor Steven Kruijswijk in de lastige finales."