Wesley Sneijder en trainer Jan Olde Riekerink hebben donderdagavond met Galatasaray de Turkse beker veroverd door het Fenerbahçe van Robin van Persie te verslaan. Het werd 1-0 in Antalya. 

Lukas Podolski kopte na een halfuur spelen van dichtbij het enige doelpunt van de wedstrijd binnen.

Sneijder en Van Persie begonnen in de basis, maar werden beiden na 45 minuten gewisseld. De middenvelder van Galatasaray kampte met een ribblessure en werd vervangen door Aurélien Chedjou. 

Vlak na de wedstrijd meldde Sneijder zich af voor de oefentrip van het Nederlands elftal. De 121-voudig international zou de oefeninterland tegen Ierland van vrijdag sowieso missen, maar moet nu ook de vriendschappelijke duels van Oranje met Polen (1 juni) en Oostenrijk (5 juni) aan zich voorbij laten gaan.

Galatasaray veroverde de beker voor de zeventiende keer in de clubhistorie. De Turkse topclub mag komend seizoen echter niet meedoen aan de Europa League, omdat het de regels van Financial Fair Play heeft overtreden.

Podolski

Galatasaray had in de eerste helft het beste van het spel en was ook veel dreigender dan Fenerbahçe. Podolski kreeg de beste kansen, maar de Duitser was niet scherp in de afronding.

Podolski had in de beginfase van dichtbij binnen moeten schieten na een onaangeraakte voorzet. Even later schoot hij de bal uit een ingestudeerde vrije trap tegen de vuisten van Fabiano. 

Fenerbahçe zocht in de tweede helft meer de aanval en raakte nog de paal, maar de nummer twee uit de Turkse competitie kon niet meer voorkomen dat de nummer zes de beker veroverde.

Nani kreeg enkele minuten na het laatste fluitsignaal nog zijn tweede gele kaart. De scheidsrechter bestrafte de Portugees van Fenerbahçe voor een cynisch applaus in de richting van het arbitrale trio.