Dirk Kuijt speelt ook volgend seizoen in het shirt van Feyenoord. De aanvoerder van de Rotterdammers verlengde donderdag zijn contract tot medio 2017.

Kuijt was in het bezit van een aflopende verbintenis. De 35-jarige aanvaller keerde afgelopen zomer na negen jaar terug in De Kuip.

De voormalig international van Oranje is in zijn nopjes met de nieuwe overeenkomst. "Ik ben blij dat ik ook volgend seizoen bij deze mooie club actief ben'', aldus Kuijt.

"We hebben als groep een leerzaam en mooi seizoen doorgemaakt, dat op prachtige wijze is afgesloten met de bekerwinst. Het gevoel van prijzen winnen en succes hebben is heerlijk." 

"Als je een prijs hebt gewonnen, dan wil je alleen maar méér. Met dat gevoel moeten we met elkaar het volgend seizoen in gaan. Ik heb er enorm veel zin en vertrouwen in.''

Belangrijk signaal

Technisch directeur Martin van Geel rekent erop dat Kuijt ook komend seizoen zijn waarde heeft voor de Rotterdammers.

"We hebben de volle overtuiging dat Dirk ook volgend seizoen weer een heel grote rol zal kunnen spelen op het veld en daarbuiten. Het is bovendien een goed en belangrijk signaal, ook naar de andere spelers toe, dat hij als leider vertrouwen heeft in Feyenoord."

De Katwijker scoorde afgelopen seizoen negentien keer in 32 competitieduels en veroverde met de nummer drie van de Eredivisie de KNVB-beker.

Kuijt speelde eerder van 2003 tot 2006 voor Feyenoord, waarna hij in de afgelopen jaren voor Liverpool (2006-2012) en Fenerbahçe (2012-2015) actief was.