Max Verstappen heeft donderdagmiddag de vierde tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Monaco.

De 18-jarige Limburger zette 1.15,571 als snelste tijd neer en was daarmee zoals verwacht ruim sneller dan in de ochtendsessie. Hij werd toen vijfde met een tijd van 1.16,371.

Verstappen is bezig aan zijn tweede raceweekeinde in dienst van Red Bull Racing. Hij schreef twee weken geleden in Spanje historie door bij zijn debuut voor de Oostenrijkse renstal als jongste coureur ooit een Grand Prix te winnen.

Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo noteerde verrassend de snelste tijd tijdens de tweede vrije training. De Australiër troefde met 1.14,607 de concurrentie ruimschoots af.

Lewis Hamilton (tweede met 1.15,213) en Nico Rosberg (derde met 1.15,506) kwamen niet in de buurt van de tijd van Ricciardo, die in Monaco met de vernieuwde Renault-motor rijdt. Verstappen mag de verbeterde krachtbron over twee weken bij de Grand Prix van Canada gebruiken.

Vettel

Net als in de eerste vrije training hadden de coureurs moeite om de wagen op de baan te houden. Zo raakte Sebastian Vettel twee keer de muur met zijn Ferrari, al kon hij telkens zijn weg vervolgen.

De sessies van Ryo Haryanto (Manor) en Kevin Magnussen (Renault) eindigden wel voortijdig. De Indonesiër spinde bij het uitkomen van de tunnel en reed de vangrail in, terwijl de Deen een bocht verkeerd inschatte en tegen de muur tot stilstand kwam.

Zaterdag staat de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. De race op het stratencircuit in het prinsdom wordt zondag verreden.

Vorig jaar kwam Rosberg als eerste over de finishlijn. De Duitser koestert in de WK-stand een voorsprong van 39 punten op nummer twee Kimi Raikkonen van Ferrari.