Lewis Hamilton en Nico Rosberg kwamen twee weken geleden tijdens de Grand Prix van Spanje met elkaar in aanraking en vielen met kapotte Mercedes-bolides uit. Volgens de Brit is er van spanning tussen de twee geen sprake.

"We hebben met elkaar gesproken, zonder problemen. In het verleden zouden er spanningen zijn maar het was nu puur respect voor elkaar", liet Hamilton woensdag voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco aan onder meer Motorsport.com weten. 

"We zeiden tegen elkaar: ‘Laten we gewoon gaan racen’. Dit verandert niets. Ik denk dat we gewoon ouder worden. We zijn goed, we kennen onze taak en we worden volwassener. Dit toont echt de groei aan die Nico en ik hebben doorgemaakt."

Hamilton ramde Rosberg in Barcelona al in de eerste ronde van achteren. Het incident werd gelijk achter de schermen besproken. Met Rosberg sprak Hamilton er woensdag in Monaco pas over.

"Het is altijd goed om met elkaar in gesprek te gaan maar ik had niet het gevoel dat dat nodig was, want we hebben dezelfde instelling", aldus de regerend wereldkampioen.

"Er was geen probleem. Je moet gewoon door, je kunt niets veranderen aan het verleden. Maar communicatie is de sleutel in een grote organisatie. De lucht klaren of gewoon met elkaar discussiëren heeft positief gewerkt."

Emoties

Hamilton erkende dat de situatie anders geweest was wanneer een van de rijders zijn weg had kunnen vervolgen. "Ik weet niet hoe het dan afgelopen zou zijn. Maar dan zouden er zeker andere gevoelens en andere emoties gespeeld hebben." 

"We gaan er alles aan doen om dergelijke incidenten te voorkomen maar we zijn competitief. Soms zullen we elkaar bijna raken, maar het is aan ons om ervoor te zorgen dat niets onze resultaten beïnvloedt."