Rafael Benitez blijft trainer van Newcastle United. De 56-jarige Spanjaard zette woensdag zijn handtekening onder een driejarig contract bij de club die dit seizoen degradeerde uit de Engelse Premier League.

Benitez werd in maart aangesteld als de vervanger van Steve McClaren om degradatie van de roemruchte Engelse club te voorkomen. Zijn missie mislukte.

De trainer zegt dat de liefde van de supporters een grote rol heeft gespeeld bij zijn beslissing om een nieuw contract te tekenen. "Dit is een grote club en ik wil deel uitmaken van de fantastische toekomst die ik voorspel voor Newcastle United.''

Directeur Lee Charnley gelooft dat Benitez de aangewezen persoon is om de ploeg terug te brengen op het hoogste Engelse niveau. "Hij heeft de harten van de fans en van iedereen bij de club veroverd.''

Niemand in Newcastle had dit seizoen rekening gehouden met degradatie. De ploeg wilde meedoen voor de prijzen en gaf honderd miljoen euro uit aan nieuwe spelers. Georginio Wijnaldum was een van de grote aankopen in de zomer.

Ook de Nederlanders Tim Krul, Siem de Jong, Daryl Janmaat en Vurnon Anita speelden afgelopen jaar in het shirt van de 'Magpies'. Voor zijn komst naar Newcastle was Benítez trainer van Real Madrid.

Bekijk alle uitslagen en de eindstand in de Premier League