AMSTERDAM - Robin van Persie heeft een ernstig auto-ongeluk heelhuids overleefd. De aanvaller van Arsenal knalde donderdag op weg naar de training in zijn BMW met hoge snelheid op de middenvangrail van de snelweg. Daarna verdween hij echter van de plaats van het ongeluk. Dat is verboden en hij werd daarop ondervraagd door de politie.

De politie besloot hem voor verhoor op te zoeken op het trainingscomplex van Arsenal. Van Persie verklaarde dat hij in paniek was geraakt en daarom een vriend had gebeld om hem op te halen. Bij het bezoek van de politie diende Dennis Bergkamp als vertaler. Bij het ongeluk waren geen andere auto's betrokken.

De bolide van Van Persie vloog over de kop en belandde naast de weg in de berm. "Van de auto is bijna niets meer over", aldus een garagemedewerker in The Sun . "Het is wonderlijk dat er iemand levend uit is gekomen." Op het verlaten van de plaats van een ongeluk, waarbij schade is toegebracht, staat in Engeland zes maanden gevangenisstraf en een boete van 2.000 pond.

Volgens Arsenal was Van Persie zich echter van geen kwaad bewust. "Robin had geen idee dat hij iets fout deed door de plaats van het ongeluk te verlaten. Hij liep naar een telefooncel om een vriend te bellen. Hij was erg aangedaan", aldus een woordvoerder