Titelverdediger Stan Wawrinka heeft woensdag met enige moeite de derde ronde van Roland Garros bereikt. Ook Andy Murray plaatste zich ternauwernood voor de volgende ronde in Parijs.

Taro Daniel uit Japan maakte het Wawrinka behoorlijk lastig, maar hij wist uiteindelijk geen set te pakken: 7-6 (7), 6-3 en 6-4.

Na twee verloren sets leek Daniel, de mondiale nummer 93,  voor een ommekeer te zorgen in de derde set door Wawrinka direct te breaken.

Bij een stand van 4-3 in het voordeel van de Japanner werkte hij in eerste instantie op eigen service nog drie breakkansen weg maar Wawrinka drukte door en verloor geen game meer.

Maandag moest de Zwitser alles uit de kast halen om de eerste ronde van het Grand Slam-toernooi te overleven. Toen had hij vijf sets nodig om de Tsjech Lukas Rosol te verslaan.

In de derde ronde moet Wawrinka het opnemen tegen de Fransman Jérémy Chardy. Die stuurde de Tsjech Adam Pavlasek in drie sets naar huis.

Murray

Murray kende veel problemen met de Fransman Mathias Bourgue, die met een wildcard werd toegelaten tot Roland Garros en nog nooit eerder op een Grand Slam-toernooi actief was. De Schotse nummer twee van de wereld zegevierde in vijf sets: 6-2, 2-6, 4-6, 6-2 en 6-3.

Murray leek na een goede beginfase op een eenvoudige middag af te stevenen, maar verloor bij een 2-0 voorsprong in de tweede sets liefst acht games op rij. Bourgue liet bij vlagen geweldig tennis zien en pakte ook verrassende de derde set tegen de mopperende Brit.

In de vierde set sloeg echter de vermoeidheid toe bij Bourgue. Murray profiteerde daar optimaal van, maakte op overtuigende wijze de stand gelijk en gaf in de beslissende vijfde set de Fransman geen hoop op een stunt. Murray won zodoende voor de tiende keer in zijn loopbaan een vijfsetter.

Murray stuit in de derde ronde op Ivo Karlovic. Het Kroatische servicekanon had eveneens vijf sets nodig tegen de Amerikaan Jordan Thompson: 6-7 (2), 6-3, 7-6 (3), 6-7 (4) en 12-10. Murray had zich in de eerste ronde ook al bovenmatig ingespannen om de Tsjechische routinier Radek Stepanek te verslaan.

Nishikori

Kei Nishikori en Fernando Verdasco bereikten eerder op de dag als eersten de laatste 32, waar ze elkaar zullen treffen.

De als vijfde geplaatste Japanner Nishikori boekte een regelmatige zege op de Rus Andrey Kuznetsov: 6-3, 6-3 en 6-3.

Verdasco verloor maar zes games van Ivan Dodig uit Kroatië: 6-2, 6-1 en 6-3. De Spanjaard, die is afgezakt naar de 52e plaats op de wereldranglijst, kwam in zijn vorige twaalf deelnames aan Roland Garros nooit verder dan de vierde ronde.