Arsenal heeft Granit Xhaka vastgelegd. De 23-jarige Zwitser komt over van Borussia Mönchengladbach en is de eerste grote aankoop voor volgend seizoen.

Arsenal meldt woensdag op de website dat Xhaka een langdurig contract tekent in het Emirates Stadium. De club maakt niet bekend welke transfersom er is betaald voor de middenvelder, maar naar verluidt ligt die rond de 40 miljoen euro. 

"Ik ben erg trots dat ik voor een grote club als Arsenal ga spelen. Ik kan niet wachten om te beginnen en prijzen te winnen voor deze club", aldus de 41-voudig international, die zich eerst met Zwitserland op het EK in Frankrijk zal richten.

Xhaka kwam in de zomer van 2012 naar Gladbach, dat hem overnam van FC Basel. Bij de Duitsers speelde hij 102 competitieduels, waarin hij 26 keer doel trof. 

Arsenal-manager Arsène Wenger is content met de komst Xhaka. "Granit heeft als jonge speler al heel veel ervaring opgedaan in de Bundesliga en de Champions League. Hij voegt veel kwaliteit toe aan ons team en kan hier nog doorgroeien."

Op het EK neemt Xhaka het met Zwitserland in groep A op tegen Frankrijk, Roemenië en Albanië, het land waar zijn ouders geboren zijn en zijn jongere broer Taulant Xhaka voor uitkomt.