Oklahoma City Thunder is dicht bij een plek in de finale van de NBA na een derde zege dinsdag op Golden State Warriors in de play-offs van de eindstrijd in de Western Conference (118-94).

Door de overwinning in de eigen Chesapeake Energy Arena kwam Oklahoma City op een 3-1 voorsprong in de best-of-seven-serie. De volgende wedstrijd is donderdag in de Oracle Arena in Oakland en dan kan de Thunder voor de tweede keer (de eerste keer was in 2012) de NBA-finale bereiken.

Het is de eerste keer dit seizoen dat de Warrriors twee nederlagen op rij moeten incasseren. Net als bij het verlies (133-105) van twee dagen geleden ging de kampioen van 2015 met een grote achterstand (72-53) de pauze in.

De bezoekers kwamen terug tot op zes punten (80-74), maar meer liet de Thunder niet toe. Russell Westbrook was opnieuw de uitblinker met 36 punten, elf assists en elf rebounds. Bij de Warriors was Klay Thompson (26 punten) de topschutter. 

De belangrijkste man aan de kant van Golden State, Stephen Curry, maakte slechts negentien punten. De 28-jarige Amerikaan, die in het reguliere seizoen grote indruk maakte in de NBA, lijkt nog niet de oude na zijn knieblessure.

Cleveland

De winnaar van de serie tussen Oklahoma City en Golden State zal het in NBA Finals opnemen tegen Cleveland Cavaliers of Toronto Raptors.

De stand in de finale van de Eastern Conference is 2-2. Woensdag is de vijfde wedstrijd in Cleveland. Vorig jaar ging de titel in de NBA naar Golden State, dat in de Finals met 4-2 te sterk was voor Cleveland.